2012. november 24., szombat

Halálos áldozata van a briteknél az áradásoknak



Csütörtökön a heves esőzések következtében áradások voltak Wales, és Délnyugat-Angliában. Az áradásokban egy ember életét vesztette.


 Szerencsétlenül járt autós. (Fotó: BBC)

Az áradások Somerset-nél egy ember életét követelték, mikor a megáradt patak elsodorta az autóját. A helyszínre érkező mentő alakulatok sokáig tehetetlenek voltak, mivel az este folyamán nem látták az elmerült autót, míg a vízszint nem kezdett csökkeni. Mire sikerült hozzáférni a gépjárműhez, addigra csak a holtestet tudták kiemelni.

Egy másik autós szerencsésebben járt. Az ő járművük egy oszlopon fennakadt, és ki tudtak mászni a tetőre, ahonnét a tűzoltók kimenekítették őket.

Az áradások a vasúti közlekedésben is gondot okoztak. Taunton és Exeter közötti vonalon szünetelt a forgalom. 


Keynsham Town Football Club is víz alá került. (Fotó: Jim Rollo / BBC)

A heves esőzést szélvihar is követte, mely rengeteg fát kidöntött, ami további nehézséget okozott. A tűzoltókhoz összesen 150 bejelentés érkezett az extrém időjárás miatt.

A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy ma újabb kiadós esőzés várható a térségben. Átlagban 20-40mm között lesz a lehulló csapadék mennyisége, de Nyugat-Angliában, valamint Wales-ben elérheti az 50-60mm-t is. Az esőzést ismét szélvihar követheti. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 90km/h-t is.


Forrás: BBC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése