2012. december 22., szombat

Árvizek az Egyesült Királyságban



Heves esőzéseknek köszönhetően ismét árvizek sújtják az Egyesült Királyságot.

Elöntött utcák Helston-ban. (Fotó:  Robert Plant / BBC)

A környezetvédelmi hatóság jelenleg is 145 riasztást, és 348 figyelmeztetést tart érvényben a heves esőzések, és árvizek miatt. Ezen kívül Skóciában 15 figyelmeztetés, és 17 riasztás van érvényben. A hatóságok szerint fokozott árvíz kockázat van Cornwall, Devon, Somerset, Dorset, Bristol, Hampshire, az Isle of Wight, Nyugat-és Kelet-Sussex, Dél-Wales, Ceredigion, Gwynedd és Észak-Yorkshire-ben.


Az árvizek a közlekedésben komoly fennakadásokat okoznak. Wales-ben már egyáltalán nem tanácsos útnak indulni. 


Több vasútvonalon is leállt a forgalom. Nem közlekednek szerelvények a Taunton -Exeter és St Davids, valamint Crewe és Chester között.


Földcsuszamlások voltak Glazebrook, és Manchester közelében, melyek a Manchester, Liverpool és Warrington közötti vasútvonal forgalmát is megzavarták, így itt forgalomkorlátozások, és késések vannak.


Az árvíz miatt Helston-ban már 190 embernek kellett elhagynia az otthonát, de Braunton-nál is üzletekbe, valamint lakásokba tört be a víz. Cornwall megyében 7 üdülőházból 15 embert kellett kimenekíteniük a helyi hatóságoknak. 


Az árvíz miatt teljes útlezárások vannak az A38-as autópályán Plymouth-nál, A39-es autópályán Devon megye északi részén, és Cornwall megyében Bude-nál.


A helyi meteorológiai szolgálat szerint Délnyugat-Anglia, Yorkshire és Humberside, Wales, Skócia és Grampians középső részein szombat és vasárnap reggel újabb kiadós eső várható. 


 
Forrás: BBC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése