2012. december 20., csütörtök

Blizzard: Szerdán Colorado-ban, Kansas-ben, és Nebraska-ban okozott fennakadást



Átlagosan 7-25cm, néhány helyen ezt meghaladó hó hullott Colorado-ban, Kansas, és Nebraska nyugati részein szerdán.


 
Erős havazás, és hófúvás nehezítette a közlekedést a három államban. A Colorado-i Monument-ben 14cm, míg a Pueblo megyében 30cm hó hullott. Az államban a legnagyobb széllökések elérték a 90km/h-t is. Denver repülőterén az erős havazás miatt több járatot is törölni kellett, valamint jelentős késések voltak tapasztalhatók.



Kansas északnyugati részén is hasonló közlekedési feltételek voltak. A legnagyobb széllökést Kearny megyében regisztrálták, ahol elérte a 96km/h-t a sebessége. 24-es országúton Sherman megyében magas hófúvás volt tapasztalható. Hasonló közlekedési feltételek voltak a 27-es országúton is Greeley-nél, ahol a látótávolság nullára csökkent.


Nebraska nyugati részein kevésbé voltak veszélyesek a közlekedési feltételek, de így is okozott néhány helyen fennakadást.


Texasban viszont súlyos balesetek történtek a rendkívüli időjárás miatt Amarillo és Lubbock között. A sztrádán a viharos szél rengeteg port fújt keresztül, ami miatt lecsökkent a látótáv, és több autó is egymásba rohant. Az értesülések szerint több halálos kimenetelű baleset is történt



Forrás: accuweather.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése