2012. december 23., vasárnap

Ónos eső: Rengeteg baleset az utakon



Dunántúlon reggel óta havazott, majd délután egyre többfelé ónos esőbe váltott a csapadék.


 
Jelenleg Börzsöny-Jászberény vonaltól nyugatra esik ónos eső, valamint egyre többfelé eső. Ahol havazott ott az utak többségét vékony lepel takarja, melyre az eső ráfagy, így fokozott balesetveszélyt biztosít. Keletre még ezután érkezik a csapadék java, mely eleinte hó, majd éjszaka ott is egyre inkább ónos eső formájában hullik.


Délutánig legalább félszáz baleset történt az utakon, melyekben 9-en megsérültek. Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője azt mondta: a katasztrófavédelem összesítése szerint a legtöbb baleset Budapesten, Pest, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében történt.


Több fővárosi autóbuszjárat közlekedését is megzavarta a hó, illetve a nem rég kezdődött ónos eső. BKK közlése szerint a 13-as, a 21-es, a 21A és a 137-es autóbuszok késnek, a 150-es és a 250-es autóbuszok a Tordai út járhatatlansága miatt megosztva közlekednek: egyrészt Újbuda és Kelenvölgy, másrészt pedig dél-budai végállomásuk és a Vincellér utca között, emiatt nem érintik a Tordai úti megállóhelyet



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése