2012. december 26., szerda

Tornádók karácsonykor az Egyesült Államokban



34 tornádó riport érkezett az SPC felé karácsony első napján. A viharokban 14 ember megsérült, de halálos áldozat nem volt.

Tornádó után Arkansas-ban. (Forrás: wjla.com)
  
A tornádók Texas, Louisiana, Mississippi, és Alabama államokat érintette. Texasban Houston megyében Crockett közelében volt forgószél, ahol rengeteg ház sérült meg. Ezen kívül Jefferson megyéből érkezett bejelentés.


Louisiana-ból mindössze két helyről számoltak be tornádóról, és károkról sem érkezett jelentés, nem úgy mint Mississippi-ből. Ebben az államban volt az összes sérült, Lawrence 9, Forrest 4, illetve Wilkinson megyében egy sérült. A Lawrence megyei Monticello-nál a tornádó több épületet is összedöntött, leszakította a vezetékeket, és fákat döntött ki.

 
A legtöbb bejelentés Alabama államból érkezett, ahol szintén hasonló méretű károk keletkeztek, viszont sérültekről nem számoltak be. Mobile megyében egy nagy tornádó csapott le, melyet a Downtown-i helyi televízió irodájából rögzítettek. A forgószél néhány házat is megrongált.


A viharokon kívül ónos eső, valamint a havazás is gondot okozott. Az utakon rengeteg baleset történt, melyekben legalább 3 ember életét vesztette. Arkansas-ban a rendkívüli időjárás következtében 161 ezer ember maradt áram nélkül. Ohio-ban helyenként 40cm hó hullott.


A rendkívüli időjárás ma egyre inkább az északkelet felé helyeződik. Tornádók ma is lehetnek főként Észak, és Dél-Karolinában, Virginia-ban, Georga-ban, valamint Floridában.



Forrás: spc.noaa.gov / CNN / Foxnews

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése