2013. január 26., szombat

Hófúvás nehezítette a közlekedést Borsod, és Vas megyében

Pénteken hóátfúvás okozott gondot Borsod déli részein, illetve Vas megyében.



Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője az MTI-nek azt mondta: Mezőcsát és Tiszatarján között a hóátfúvás miatt egy tejterméket szállító kisteherautó csúszott az árokba. Amíg ki nem szabadították, a Volánbusz menetrend szerint közlekedő járata sem tudott továbbmenni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közölte, hogy Tiszalúc, Mezőkövesd, valamint Emőd és Vatta térségéből is hóátfúvást jelentettek.

A 37-es főúton Gesztely és Szerencs között csökkent a látótávolság a hófúvások miatt, de ott egyelőre még nem marad meg a burkolaton a hó. A főúttal párhuzamos, Hernádnémeti és Tiszalúc közötti mellékúton viszont már hóátfúvásos szakaszok alakultak ki.

Nagy Györgyi, Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei diszpécsere tájékoztatása szerint sikerült felszabadítani a Csepreg és Acsád közötti útszakaszt, amely a büki elágazásig volt lezárva.

Nem lehet közlekedni a Karakó és Jánosháza, a Celldömölk és Kemeneskápolna, a Celldömölk-Mesteri, a Meggyeskovácsi és Csempeszkopács, a Tokorcs és Kemenesmihályfa, a Kemenessömjén és Vönöck, a Nemeskeresztúr és Kissomlyó, a Nemeskocs és Celldömölk, valamint Köcsk és Celldömölk, a Mersevát és Kemenesszentmárton közötti alsórendű úton sem – sorolta az ügyeletes.

Hozzátette: baleset történt a 84-es számú főúton, a rábasömjéni elágazónál két személygépkocsi ütközött egymással, ezért a közlekedőket Sárvár felé visszafordítják.



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése