2013. január 30., szerda

Tornádó pusztított Adairsville-ben

Tornádó csapott le a Georga állambeli Adairsville városra.

(Forrás: myfoxatlanta.com)

A reggel lecsapó vihar jelentős károkat okozott egy motelban, és üzemben. Ezen kívül rengeteg autót felborított egy étteremlánc parkolójában, valamint egy mobil házat teljesen elpusztított, amiben tartózkodó ember életét vesztette. A kidőlő fák több helyen is eltorlaszolták az úttesteket.


Az SPC felé további három tornádóbejelentés érkezett Georgia államból. Forgószelet észleltek Lindale-től keletre, Calhoun-tól délkeletre, Mountaintown-nál. Ezek erőssége nem haladta meg az F1-es kategóriát, de így is néhány fát kidöntöttek.

Az USA több államán végigvonuló vihar sokfelé okozott károkat. A tornádókon kívül Alabama, Georgia, Tennesse, North-Carolina, Kentucky, West-Virginia, Ohio, és Pennsylvania államokból 101 szélkárról érkezett bejelentés, de valószínűleg ezek a számok tovább fognak nőni. Tennesse állambeli Nasville-ben egy házra fa dőlt. A bent tartózkodó 47 éves férfi életét vesztette. Az Alabama-i Rogersville-ben a templomtoronyban keletkezett kár, Sheffield-ben pedig egy épület fémteteje szakadt le. A viharok miatt legalább 14ezer ember maradt áram nélkül.



Forrás: spc.noaa.gov / CNN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése