2013. február 27., szerda

Eső és hó okozott gondot Stájerországban

Stájerországban a heves esőzés, és a havazás okozott problémát.


Több épület tetőszerkezete is megrogyott az átvizesedett hó súlya alatt Dél-Stájerországban. Gnas és Paldau között egy elhagyott ház vált veszélyessé, mivel a több fala is kidőlt. Míg a tűzoltóság elvégezte a kárelhárítási feladatokat, addig le kellett zárni az országutat.

Pistorf-nál egy szupermarket lapos tetőszerkezete rogyott meg. A tűzoltóság 25 fős legénységgel vonult ki, és eltávolították a tetőről a vizes havat.

Feldbach-ban egy gyümölcsraktár tetőszerkezete beszakadt, és veszélyessé vált. A 3ezer négyzetméteres lapos tető nem bírta a rá nehezedő súlyt. Az épület lejtőn helyezkedik el, így alatta levő két lakóházat is veszélyeztet.

Grazer Hausberg-ben áram nélkül maradt a lakosság. Az áramszünetet a hótól megroskadt fák kidőlése okozta melyek leszakították a vezetéket a Grazi-hegyen. A környéken legalább fél méteres a hó.

 Stájerországban ezen kívül több helyen is földcsuszamlás fenyegeti a lakóházakat. Több településen is szivattyúzniuk kellett a tűzoltóknak, főként elöntött pincékben.

 Felső-Stájerországban teljesen más képet festett az időjárás. Ott nem az olvadás, és az eső, hanem a havazás okozott gondot. Itt is a legfőbb problémát a hó súlya okozta, de a havas utakon több baleset is történt.

B320-as úton több kamion is megcsúszott, valamint elakadt. S36-os autópályát is le kellett zárni baleset miatt St. Michael irányába. 

Hinterberg és St. Michael között az útestet egy hó súlyától kidőlt fa torlaszolta el. A környéken ezen kívül a folyamatosan emelkedő talajvízszint is gondot okoz, pedig pár hónapja még minden idők legalacsonyabb szintjét mérték.




Forrás: steiermark.orf.at

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése