2013. február 24., vasárnap

Ítéletidő az Egyesült Államok északkeleti részein

Havazás, havas eső és zivatarok formájában érte el szombaton az Egyesült Államok északkeleti részét az ítéletidő.



Helyi idő szerint szombat délutántól vasárnap estig New Hampshire, Rhode Island és Massachusetts állam található a viharok középpontjában. Új-Anglia lakóinak immár a harmadik egymást követő hétvégéjét keseríti meg az időjárás. Bostonban 5-13 centiméter havat várnak. 

A meteorológiai előrejelzések szerint a hétvégén a Sziklás-hegységben is hófúvásokra kell számítani. A várakozások szerint a hétvégén New Yorktól Philadelphiáig szakadni fog az eső, délnyugaton pedig, Texastól Georgiáig folytatódnak a zivatarok.
 
Csütörtökön az amerikai Középnyugat államait temette be a hó, Kansas államban több mint 30 centiméteres fehér takarót hagyva maga után. A vihar fennakadásokat okozott a közlekedésben, több repülőteret bezártak.


Az amerikai kontinensen átsöprő, összesen 20 állam 60 millió lakosát érintő vihar eddig két halálos áldozatot követelt: Oklahomában és Nebraskában egy-egy tizenéves fiatal halt meg közlekedési balesetben.

A súlyos aszály sújtotta Nagy Síkság farmerei örömmel fogadták a csapadékot, igaz, szakemberek szerint ennyi még nem elég egy jó termés talajának az előkészítéséhez. 




Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése