2013. március 29., péntek

A határok mentén egyre több a feltorlódott kamion

A reggeli, délelőtti havazást jelentős részben esőzés váltotta fel, így az utak már vizesek. A határok mentén viszont egyre több a feltorlódott kamion. 


(Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI)

Szlovéniában és Szlovákiában a nagypéntek miatt kamionstop van érvényben, így a határok mentén egyre több a feltorlódott kamion, amelyeket a rendőrség ideiglenesen kijelölt parkolókba állít félre. A reggeli, délelőtti havazást jelentős részben esőzés váltotta fel, ennek következtében az utak már vizesek - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) péntek este az MTI-t. 

Szlovénia felé várhatóan 21 órakor feloldják a korlátozást. Szlovéniába a feloldásig is beléphetnek a szlovén rendszámú, élő állatot, veszélyes anyagot, romlandó árut szállító kamionok - tudatta az OKF. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata délután azt közölte, hogy a magyar-szlovén határon életbe lépett kamionstop miatt leterelik a kamionokat az M7-es autópályáról.

A záhony-csapi határátkelőhelyen a magyar-ukrán határon a megnövekedett forgalom miatt nyolcórás várakozás alakult ki a kilépő teherforgalomban.

Nógrád megyében a 2-es úton a havazás miatt egy ideig nem közlekedhettek a kamionok.

Szécsény és Őrhalom között egy időre le kellett zárni a 22-es utat, mert egy kamion keresztbe fordult. 
 
A katasztrófavédelem azt kéri a lakosságtól, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a meteorológiai előrejelzéseket, a hatóságok közleményeit és tájékoztatóit, továbbá csak a téli időjárási körülményeknek megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. 

A közlekedőket arra kérik, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, és készüljenek fel arra is, hogy a szokásos menetidők is meghosszabbodhatnak, az utak csúszóssá válhatnak, valamint fák dőlhetnek ki, ágak szakadhatnak le, felsővezetékek sérülhetnek meg. 




Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése