2013. március 23., szombat

Húszezer kárbejelentés érkezett a múlt heti havazás miatt

A múlt heti katasztrófahelyzet miatt eddig 20 ezer kárról érkezett bejelentés a biztosítókhoz, csaknem 4 milliárd forint értékben. 



A legtöbben az ingatlanokban keletkezett károk megtérítését igénylik, de több száz élelmiszerrel kapcsolatos kárbejelentés is érkezett. A biztosítók többsége rugalmas és gyorsított eljárásban dönt a kárigényekről. Több ezren már meg is kapták a kártérítést. 

A Generali-Providencia Zrt.-nél hétfő óta több mint 7000 káresetet jelentettek. A társaságnál eltekintenek a kétnapos bejelentési határidőtől. Több mint 100 szakértő dolgozik hosszabb munkarendben, hogy minél hamarabb el tudják bírálni a bejelentéseket. 

Szikszai József, a cég vagyon kárrendezési igazgatója elmondta: a szakértők is gyorsabban, iratok bekérése nélkül rendezik ezeket a károkat. „A bejelentett 7000 kárból már körülbelül olyan 1000 darabot le is tudtunk zárni, több mint 50 millió forint kártérítést is kiutaltunk a károsultjainknak"- mondta. 

Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs főosztályvezetője azt mondta: a lakásbiztosításokra érkezett a legtöbb kárbejelentés, ezeknek a száma megközelíti a 18 ezret. A vállalati vagyonbiztosításoknál tapasztalható egy nagyon magas kárérték, becsült kárérték, ez közel 1,2 milliárd forint. 

A biztosítók arra számítanak, hogy még napokig érkeznek az új bejelentések, amelyekhez hozzáadódnak a pénteki viharkárok is. 



Forrás: M1 híradó / hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése