2013. március 26., kedd

Kijev ismét megbénult

Még mindig nem sikerült helyreállítani 101 ukrajnai településen az áramellátást, eközben kedd délelőtt ismét hatalmas dugók alakultak ki a fővárosban, Kijevben. 



Az ukrán katasztrófavédelem keddi közlése szerint eddig 1101 településen állították helyre az áramszolgáltatást, ugyanakkor továbbra sincs áram a kelet-ukrajnai Poltava megye 78 és a vele szomszédos Szumi megye 23 településén. 

Eközben továbbra is gyalog gyorsabb, mint autóval közlekedni a fővárosban. A Yandex internetes keresőoldal a kijevi dugóhelyzetet a tízes skálán a maximumra értékelte a délelőtt kilenc óra körüli csúcsforgalomban. A belvárosban átlagosan óránként 5-10 kilométeres sebességgel tudtak csak haladni a járművek. A híradások szerint a hatóságok állításaival ellentétben még mindig számos utat nem tisztítottak meg a hótól, továbbá több baleset is akadályozta a forgalmat. 

A keddi dugóhelyzet kialakulásához az is jelentősen hozzájárult, hogy a péntektől kezdve három napon át tomboló hóvihar után ez volt az első munkanap. A kijeviek hétfőre ugyanis munkaszüneti napot kaptak. A legfrissebb hivatalos adatok szerint Kijevben eddig csaknem 44 800 személyt vontak be a hó eltakarításába, és csaknem hatezer kotrógépet vetettek be. 

Az ukrán fővárosban három nap alatt több mint félméternyi hó esett, hasonlóra március végén utoljára 1881-ben volt csak példa. 



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése