2013. április 18., csütörtök

Csökkentették a belvízvédelmi készültséget

A Tivizig igazgatóság 12 belvízvédelmi szakaszából három szakaszon van elsőfokú, hat szakaszon másodfokú, három szakaszon pedig harmadfokú készültség. 



Másodról elsőfokúra mérsékelte a belvízvédelmi készültséget az Alsó-nyírvíz és Kati-ér közötti belvízvédelmi szakaszon csütörtökön a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) - közölte Bara Sándor védelemvezető az MTI-vel. 

Az igazgatóság 12 belvízvédelmi szakaszából így már három szakaszon van elsőfokú, hat szakaszon másodfokú, három szakaszon pedig harmadfokú készültség - tette hozzá az igazgató.

Közlése szerint 21 szivattyútelepük folyamatosan üzemel: naponta több mint 2,7 millió köbméter vízmennyiséget emelnek át a befogadó folyókba, csatornákba. 


Napok óta jelentősen csökken az elöntött terület a Tivizig működési területén: jelenleg összesen 24 400 hektár föld áll víz alatt, ebből 5400 hektár vetés, 5850 hektár szántó, 8950 hektár rét és legelő - sorolta az igazgató. 

Bara Sándor elmondta azt is, hogy a Hortobágy-Berettyón továbbra is harmadfokú, a Tisza partján, Tiszafüred és Rakamaz között másodfokú, a Berettyó torkolati szakaszán elsőfokú az árvízvédelmi készültség.



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése