2013. május 19., vasárnap

Tornádók Kansasban és Nebraskában

Tegnap 14 tornádóról számoltak be Kansas, és Nebraska államból.



A tornádók következtében senki nem sérült meg. Az első forgószél a Nebraska állambeli Morrill megyében ért földet Broadwater közelében, majd nem sokkal később egy újabb Kansasi Brownell-től északra, ami mindössze két percig tartott.

A kansasi Ellis közelében két tornádót is megörökítettek viharvadászok rövid időn belül. Egyik sem volt hosszú életű, és károkról sem érkezett bejelentés.

Tornádó a kansasi Pawnee megyében. (Fotó: shayjo13 / Twitter)

Ugyancsak viharvadászok jelentettek tornádót a kansasi Pawnee megyéből,  Sanford település környékéről, de itt sem volt tapasztalható kár nem úgy mint a nebraskai Leymone közelében, ahol a forgószél fákat döntött ki, és villanypóznákat szakított le. A kansasi Rosel közeléből is károkozó tornádót jelentettek. A településtől két mérföldnyire levő családi ház szinte teljesen elpusztult, de senki sem sérült meg. Az épületben ketten laknak, őket ideiglenesen elszállásolták.

Teniszlabdányi jegek Elk City-ben. (Forrás: KWTV)

A heves zivatarokat többfelé kísérte jégeső, melyekről összesen 83 helyről érkezett bejelentés. A többnyire 1-3centis jégátmérő volt a jellemző, de az oklahomai Becham megyében található Elk City-ból tenisz labdányi jegekről számoltak be.



Forrás: spc.noaa.gov

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése