2013. május 16., csütörtök

Villámcsapások miatt több ház is leégett az elmúlt napokban

Európa-szerte súlyos károkat okoztak a villámok épületekben az elmúlt napokban.

Wengelsdorf-i tűz oltásánál.

Oroszországban csak a Vologdai területen két ház égett le villámcsapás következtében. Az egyik tűzeset Chagoda nevű településen történt, ahol május 14-én éjszaka kitört viharban villám csapott egy családi házba. Az épületben élők néhány ingóságaikat magukhoz ragadva gyorsan kimenekültek a lángra kapott épületből az utcára, miközben a szomszédaik azonnal értesítették a tűzoltóságot, akik 30km-ről érkeztek. A távolság ellenére sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos épületekre.

A második villám okozta tűzeset 15-én Griazovets településen történt, ahol a helyi önkéntes tűzoltók próbálták megfékezni a lángokat sikertelenül. Végül az épület leégett.

Moszkvai régióban Lobnya városában egy benzinkútba csapott bele a villám május 15-én, amelyen tűz keletkezett. A helyszínre érkező tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat mielőtt elérték volna az olajtartályokat, viszont az épület teljesen kiégett.

Németországban található Wengelsdorf településen egy családi házba csapott be a ménkő május 15-én este. Az épület tetőszerkezete kigyulladt, a bent lakók szerencsére hamar észlelték, és kimenekültek. A tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, összesen 13 járművel, és 65 fővel, de hiába. A ház tetőszerkezete teljesen leégett, így lakhatatlanná vált az épület.



Forrás: vesti.ru / mdr.de / vologda.kp.ru

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése