2013. június 13., csütörtök

Heves vihar vonul át az Egyesült Államokon

Erős viharra figyelmeztetnek. Áramkimaradásra is számítani lehet. 



Erős viharra való figyelmeztetést adott ki csütörtökön az Egyesült Államoknak egy, a középnyugati területektől a keleti partpartvidékig terjedő hatalmas zónájára a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős amerikai kormányhivatal (FEMA). 

A FEMA szerint a nyugatról keletre vonuló viharrendszer a nap folyamán szélsőséges időjárási viszonyokat, károkat és áramkimaradást okozhat Iowa, Illinois, Indiana Michigan és Ohio állam egyes területein. A potenciális veszélyzóna a csütörtök éjjeltől péntekig különböző mértékben az Egyesült Államok keleti harmadát veszélyeztetheti, az atlanti partvidéken Floridától Új-Angliáig. 

A katasztrófavédelem figyelmeztetett, hogy az erős széllel és zivatarokkal fenyegető viharban elszigetelt tornádók is keletkezhetnek. 


A FEMA felszólította az érintett területek lakosságát, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat előrejelzését és kövesse a helyi hatóságok utasításait, valamint töltse fel élelmiszer- és vízkészletét és készüljön fel áramkimaradásra is. 

Chicagóban szerda este elmaradt a White Sox és a torontói Blue Jays baseball-összecsapása és töröltek egy, a Millennium Parkba meghirdetett szimfonikus zenekari koncertet is. A város tömegközlekedése szünetel, az Északnyugati Egyetemen pedig felfüggesztették az oktatást. 

A The Detroit News internetes oldalán csütörtökön közölte, hogy a szélvihar csűröket rongált meg Ohio északnyugati részén. Iowában legkevesebb három épület összedőlt, Wisconsinban pedig a szél leszakította egy nagyáruház tetejét. A középnyugati államokban megszakadt több tízezer ember áramellátása. Pennsylvaniában a fenyegető vihar miatt felfüggesztették a U.S. Open golfbajnokság első fordulóját.



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése