2013. augusztus 16., péntek

Több mint ötven halott a szudáni áradásokban

Legkevesebb 53 ember vesztette életét Szudánban az országot augusztus eleje óta sújtó heves esőzések okozta áradások következtében - jelentette be csütörtökön Kartúmban az ország belügyminisztere. 



A miniszter rendkívüli sajtóértekezleten ismertette az eddigi veszteségeket. Beszámolt arról, hogy az afrikai országot a hónap eleje óta sújtó áradások mintegy 41 ezer családot érintettek és szerte az országban több mint 20 ezer ház dőlt romba. 

A szudáni meteorológiai intézet arra figyelmeztetett, hogy az elkövetkező napokban a heves esőzések folytatódása várható. A hatságok a lakosságot arra szólították fel, hogy lehetőség szerint tegyenek megelőző óvintézkedéseket az áradások következtében várható károk elhárítására.

Az ENSZ és különböző civil emberbaráti szervezetek szorosan együttműködnek a szudáni kormánnyal, hogy sátrakkal, ponyvákkal, takarókkal, élelemmel és ivóvízzel lássák el a rászorulókat. 

Az áradások rendszerint a szudáni fővárost és térségét sújtják a legkeményebben. Idén különösen érintett az ország északi része, elsősorban Felső-Nílus tartomány.



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése