2013. október 23., szerda

Melegrekordok dőltek október 23-án


Megdőlt mind az országos, mind a budapesti maximum-hőmérsékleti rekord szerda délután. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatbázisa szerint október 23-án még nem mértek ilyen magas értékeket; Baja-Csávolyon 27,3 Celsius-fok volt.



A meteorológiai szolgálat közlése szerint a nyugat-európai ciklon előoldalán áramló enyhe levegő hatására október 23-án napos, meleg lett az idő. A fővárosban mostanáig 1989-ben volt a legmelegebb ezen a napon, akkor 23,3 fokot mértek. Most ennél több mint másfél fokkal melegebb, 24,9 fok volt Pestszentlőrincen.

Az országos napi melegrekord mostanáig 26,7 fok volt, ezt 1971-ben Lentiben és Szentgotthárdon regisztrálták. Ennél is melegebb volt szerda délután Baja-Csávolyon, ahol 27,3 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Október 23-ára virradóra a legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekordok is megdőltek. Kaposváron, Iklódbördőcén és Budapesten, Pestszentlőrincen is csak 16,3 fokig hűlt le a levegő.

Az előrejelzés szerint várhatóan a következő napokban is enyhék lesznek a hajnalok és a nappali maximumok többfelé 20 fok felett alakulnak.




Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése