2013. október 5., szombat

Minden légi járatot töröltek Okinava szigetén

Minden belföldi, és külföldi repülőjáratot töröltek a Japánhoz tartozó Okinaván a közeledő Fitow tájfun miatt, amely várhatóan szombaton éri el a távol-keleti ország délnyugati szigetcsoportját. 


 
A japán meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a Fitow útjában viharos erejű szélre, heves esőzésekre, valamint tornádókra kell számítani, alig két héttel azután, hogy az év legnagyobb erejű tájfunja, az Usagi végigsöpört a Fülöp-szigetek és Tajvan közötti Luzon-szoroson. Japánon kívül Tajvanon és Kínában is készülnek a tájfun érkezésére. 

Közép-európai idő szerint szombat hajnali egy órakor az Okinava felé tartó Fitow tájfun mintegy kétszáz kilométerre volt az Okinavai prefektúra központjától, Nahától, és a ciklon "szeme" óránként 15 kilométeres sebességgel haladt előre. A kínai meteorológiai szolgálat már szombaton a legmagasabb fokú - vörös jelzésű - riasztást adott ki a közelgő Fitow miatt, amely várhatóan csak vasárnap este vagy hétfőn hajnalban éri el Kína Csöcsiang és Fucsien tartományát. 

Az országos meteorológiai központ felszólította a helyi hatóságokat és a lakosságot is, hogy készüljenek fel a tájfun érkezésére, és kövessék utasításait. 



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése