2013. október 7., hétfő

Több százan haltak meg a délkelet-ázsiai áradásokban

Több mint kétszázan vesztették életüket az utóbbi hetek heves esőzései miatti áradásokban Délkelet-Ázsiában - áll a természeti csapásokról hétfőn Kambodzsában közzétett jelentésben. 


 
Kambodzsában 83 ember halt meg az áradások miatt, és több mint 800 ezer ember otthonát, termőföldjét árasztotta el a víz - közölte a kambodzsai katasztrófaelhárítási hatóság. 

Az ország 23 tartományából 16-ot sújtott árvíz augusztus óta. A víz 120 ezer házat, 670 iskolát, 370 pagodát árasztott el és rongált meg. Tízezer embert ki kellet kiköltöztetni otthonából. Az esős évszak túlzott csapadékbősége miatt Kambodzsában az idén nem tartják meg a legnagyobb vízünnepet, amely novemberben lett volna. 

Thaiföldön 34-en haltak meg az áradásokban szeptember közepe óta, és összesen csaknem 2 millió embert értek károk. Vietnamban 40 ember vesztette életét a kora őszi árvíz miatt, amelyet a Wutip nevű tájfun okozott a térségben. 

A Fülöp-szigeteken napok óta zuhog az eső, ami miatt szintén kiléptek folyók a medrükből. Ott eddig ketten haltak meg, és több mint 90 ezer a károsultak száma. 



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése