2013. december 31., kedd

Emberemlékezett legerősebb vihara csapott le a nyugat-ausztráliai Pilbara régióra

A mentőcsapatok folyamatosan dolgoznak a Christine trópusi vihar után maradt törmelékek eltakarításán a nyugat-ausztráliai Pilbara régióban.

Házra dőlt fa Karratha-ban. (Forrás: ABC)

A hatóságoknak összesen 50 embernek kellett segítséget nyújtaniuk a vihar miatt, valamint több ezren továbbra is áram nélkül vannak a Pilbara régióba. Port Hedland és Karratha városában több mint 170 ember vonult az óvóhelyekre, sokan viszont saját otthonukban vészelték át a ciklont. 

Legtöbb kár az épületek tetőszerkezetében, illetve a villamoshálózatban keletkezett, valamint a nagy mennyiségű csapadék miatt kisebb árhullámok is megindultak, de a helyi meteorológiai szolgálat által várt 300-400mm csapadék végül nem hullott le. Ennek ellenére a lakosság az eddigi legerősebb viharként emlegeti, amely lecsapott a térségre.


Christine már a kontinens belsejében halad. (Forrás: ssd.noaa.gov)


Christine mozgása azóta felgyorsult, és már a kontinens belsejében halad. Szelei jelentősen gyengültek, viszont lokálisan még mindig okozhat kiadós csapadékot, amely megfelelő domborzati viszonyok között villámárvizet, illetve sárlavinát idézhet elő.



Forrás: weatherzone.com.au / ABC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése