2013. december 15., vasárnap

Fennakadásokat okoz a havazás az Egyesült Államokban

Lezárt utak nincsenek, de több főbb közlekedési útvonalon is sebességkorlátozást vezettek be a hatóságok.

Autómentés a 91-es úton Longmeadow-nál. (Forrás: Mass State Police / Twitter)

Fennakadásokat okoz a közlekedésben a szombaton kezdődött havazás az Egyesült Államok északi részein, amelynek súlypontja fokozatosan északkelet felé helyeződik át. Egyelőre lezárt utakról nincsenek információk, de ideiglenesen több autópályán, és országúton is sebességkorlátozást vezettek be.  

Késések vannak a légi forgalomban is. A bostoni Logan Nemzetközi Repülőtéren csaknem 120 járatot érintett eddig a havazás, melyek közül többet töröltek. Késésekről számoltak be a philadelphiai, és a hartsfieldi repülőtérről is. 

Szombaton a legtöbb járatot, összesen 335-öt a Newark Liberty Nemzetközi Repülőtéren érintett a havazás, ezek többségét törölték. A chicagói repülőtéren 171 járatot töröltek.

A havazás miatt áram nélkül maradt Connecticutban 2200, míg Pennsylvaniában 1400 háztartás.

Eddig a legtöbb hó Vermontban található Landgrove településen hullott, ott a hóréteg vastagsága eléri a 42cm-t. A New York állambeli Albany-ban 35cm, Maine-ben található Kennebunk-ben pedig 33cm hó hullott. 

December 14-én egy helyi napi rekord is megdőlt: A New York államban található Islip-ben 3,5cm hó hullott, ahol ezen a napon eddig a legnagyobb hótakaró 1988-ban volt, akkor 3cm-t mértek.

A havazás az Egyesült Államokban hétfőre virradóra legtöbb helyen meg fog szűnni, már csak kisebb havazás lehet. A legtovább intenzív hóesésre New England-ban lehet számítani.



Forrás: accuweather.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése