2013. december 14., szombat

Továbbra is gondot okoz a hirtelen jött tél a Közel-Keleten

A havazás, és áradások miatt még mindig több mint 35 ezer izraeli háztartásban nincs áram.



Évtizedek óta nem volt akkora havazás a Közel-Kelet egyes részein, mint a hét második felében. Izraelben az ítéletidő két halálos áldozatot követelt. Az országban több mint 35 ezer háztartás van áram nélkül. A többnyire villamos energiával fűtött épületek rendesen kihűltek. A legsúlyosabb helyzet a Hamász által irányított Gázai-övezetben alakult ki. A viharos szél következtében rengeteg bádoglemezekből összetákolt lakóház is összeomlott, melynek következtében több százan sérültek meg. Az övezetet ráadásul áradások is sújtják, eddig 2200 embert evakuáltak.

Libanonban se jobb a helyzet. A kelet-libanoni Bekaa-fennsíkon szombatra virradó éjjel 40 centiméternyi friss hó esett - jelentette a Daily Star című napilap online kiadása. Az Izraellel határos dél-libanoni hegyvidéken is vastag hótakaró borítja az 500 méternél magasabban fekvő területeket. A lehullott nagy mennyiségű hó utakról való eltakarítására a a katasztrófaelhárítás alakulatait is bevetették.

A térségben vasárnapra már jelentősen enyhül az időjárás, jövő héten már akár a 17-20 fokot is elérheti a hőmérséklet, és fagytól sem kell tartani.



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése