2013. december 24., kedd

Viharciklon pusztít az Egyesült Királyságban

Eddig két ember veszítette életét a vihar következtében, valamint 150ezer háztartás maradt áram nélkül.

Várakozó utasok a londoni Gatwick Repülőteren. (Fotó: PA)

Jelentős fennakadást okoz a vihar a közlekedésben, és az áramszolgáltatásban az Egyesült Királyság területén. A vasúti közlekedésben legnagyobb késésekre Cardiff, és Birmingham környékén lehet számítani. A londoni Gatwick Repülőtéren áramszünet miatt eddig 15 járatot töröltek. A terminálokban jelenleg is több ezren várakoznak.

Észak-Írországban, és Skóciában a legerősebb szelek elérhetik a 145km/h-t is.  Itt több sziget is csak nehezen megközelíthető, mivel az erős szél korbácsolta hullámok nagyban nehezítik a kompközlekedést.

A viharhoz kapcsolódó esőzések miatt több helyen is árvíz alakult ki. Jelenleg Angliában, és Walesben 150 térségben van érvényben árvízre figyelmeztetés, valamint 270 térségre riasztás.

Tűzoltók mentik az autóban rekedteket Dorset megyei Sturminster Newton-ban. (Fotó: Dorset Fire and Rescue)

Rendőrségi jelentés alapján egy 48 éves férfi eddig ismeretlen körülmények között belefulladt a megáradt Rothay-folyóba Ambleside közelében, egy nő pedig a rossz időjárási körülmények között közlekedési balesetben vesztette életét. Dorset megyében 25 embert kellett kimenteni az árvíz fogságából.

A vihar miatt Egyesült Királyság szerte 150ezer háztartásban nincs áramszolgáltatás, a legtöbben Hampshire megyében, közel 50ezren.



Forrás: BBC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése