2014. január 20., hétfő

Halálos áldozatai vannak az Olaszországban pusztító árvizeknek

Készültséget rendeltek el Olaszország középső részén a heves esőzések és havazás miatt, több száz embert kellet evakuálni.



Közepes szintű készültségeket rendeltek el Olaszország több tartományában így Liguriában és Emilia-Romagnában, valamint az északkeleti Veneto és Trentino tartományokban is a folyamatos esőzések miatt.

Modena térségében már hatszáz embert kellett evakuálni a három napja folyamatosan tartó esőzések miatt. A térségben már víz alatt állnak a földek, a lakóházak, de egyes gyárak is.

Velencében is gondok vannak, az esőzések miatt ismét víz alatt áll a Szent Már tér.

Az ítéletidő halálos áldozatokat is követelt. Genovában egy 66 éves férfi, míg Modenában egy másokon segíteni próbáló férfit ragadott el az árvíz.

Veneto és Trentino hegyein rekordmennyiségű havat mérnek: az utóbbi 48 óra alatt több mint negyven centiméternyi esett, de egyes településeken 1-2 méter magasságban halmozódott már fel a hó. A rekord hómennyiségnek komoly következményei is lehetnek, hiszen melegedés kezdődött a térségben, ami olvadást indíthat meg, és áradásokhoz vezethet az alacsonyabban fekvő területeken.

Az olasz meteorológiai szolgálat az ország középső tartományaira citrom és narancssárga riasztást adott ki a mai és holnapi napra is a várható esőzések miatt.

Az esőzések miatt több száz földcsuszamlás is történt, ami miatt az északi tartományokban akadozik a közlekedés is.



Forrás: esotanc.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése