2014. január 1., szerda

Öt embert öltek meg a lavinák a svájci Alpokban

Karácsonykor hullott nagy mennyiségű hónak köszönhetően megszaporodtak a lavinabalesetek az Alpokban.

Lavina a St. Moritz síterepen. (Forrás: 20min.ch)

Az elmúlt napokban csak a svájci Alpokban öt ember halálát okozták lavinák. December 29-én Prayonnál egy 31 éves sífutót temetett maga alá a hó, aki kórházba szállítása után életét vesztette. Ugyanezen a napon Anzeindenél egy 58éves férfit is lavina sodort el, aki szintén a kórházban halt bele súlyos sérüléseibe. Le Rosex-nél egy 54éves férfi valamivel szerencsésebb volt, ő túlélte a lavinabalesetet.

December 30-án Monstein-nél két sítúrázó került lavinába, közülük egy 50 éves férfi belehalt a sérüléseibe. Ugyanezen a napon Arolla, és Champex d'en Bas-nál is halálos lavinabaleset történt. Az elsőn egy 36, míg az utóbbin egy 27 éves férfi vesztette életét.

Halálos lavinák voltak a francia Alpokban is december 27-én. Ott egy fiatal, és egy 50 éves férfi vesztette életét. Az osztrák Alpokban is megszaporodtak a lavinák. A Mooserberg-hegyen december 28-án 6 snowboardos került lavinába 2200méteren, egyikük életét vesztette. Ezen kívül az elmúlt napokban további két ember szenvedett sérüléseket lavinák következtében.



Forrás: 20min.ch / lematin.ch / tirol.orf.at

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése