2013. március 25., hétfő

Szlovénia lezárta határát a teherforgalom elől

Az időjárási viszonyok miatt Szlovénia teherforgalmi korlátozást vezetett be a magyar-szlovén határon hétfőn 12 óra 30 perctől, és nem engedi be az országba a 7,5 tonna összsúlyt meghaladó járműveket. 



Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy az érintett határszakaszon ideiglenesen nem léphetnek ki Magyarországról a 3,5 tonna összsúly feletti tehergépjárművek. 

Az erős havazás és a viharos szél miatt zavarok vannak az olaszországi közlekedésben, ezért korlátozta Szlovénia a magyar-szlovén határon a teherforgalmat - mondta. 

Bangó Szilárd jelezte: a 7,5 tonna össztömeget meghaladó súlyú teherjárművek közlekedését azért állították le hétfő délben a magyar-szlovén határon a szlovén hatóságok, mert Olaszországban is fennakadásokat okoz az időjárás. Az olasz-szlovén határon az időjárási körülményekre hivatkozva Olaszország is forgalomkorlátozásokat vezetett be. 

A zalai katasztrófavédelem információja szerint Udine tartományban erős havazás és viharos erejű széllökés okoz zavarokat a közlekedésben. 



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése