2013. április 3., szerda

Harmadfokú készültség Kárpátalján

A katasztrófavédelem 400 munkatársa és több mint száz gépe teljes készültségben van, hogy szükség esetén azonnal reagálni tudjon az esetleges árvízi veszélyhelyzetekre. 



Megelőző intézkedésként harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el az ukrán kormány Kárpátalján - jelentette be Olekszandr Vilkul ukrán miniszterelnök-helyettes szerdai kijevi sajtótájékoztatóján. 

A kormányfőhelyettes közölte, hogy a harmadfokú árvízvédelmi készültség elrendelése nem jelenti azt, hogy Kárpátalján rendkívüli helyzet van.

A kárpátaljai folyók vize jelenleg nem lépett ki a hullámtérből - mondta Vilkul, megjegyezve, hogy a régióban nincs jelentősebb árvízveszély. 


A rendkívüli helyzetek Kárpátalja megyei főosztályának szerdai jelentése szerint az ukrajnai megye nagyobb folyóinak felső és középső szakaszain stabil apadás figyelhető meg. Ugyanakkor a katasztrófavédelem 400 munkatársa és több mint száz gépe teljes készültségben van, hogy szükség esetén azonnal reagálni tudjon az esetleges árvízi veszélyhelyzetekre. 



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése