2013. április 3., szerda

Többen meghaltak az argentin fővárost sújtó felhőszakadásban

Legkevesebb nyolc ember vesztette életét annak a felhőszakadásnak a következtében, amely a keddre virradó éjjel zúdult Buenos Airesre viharos erejű széllökések kíséretében. 



Mauricio Macri polgármester egy helyi idő szerint keddi sajtóértekezleten azt mondta, hogy a vihar okozta károk mintegy 350 ezer embert érintettek az argentin fővárosban és környékén, és háromszáz embernek kellett elhagynia az otthonát. 

A mentőszolgálat (SAME) hat, a szövetségi rendőrség pedig további két halálos áldozatról számolt be. 

A metró egyik dolgozóját az ágazati szakszervezet közlése szerint halálos áramütés érte az egyik állomásra beömlött víz kiszivattyúzása közben. 

További négyen a felhőszakadás okozta áradásokban haltak meg a külvárosaival együtt közel 15 milliós Buenos Aires északi felében. 

A vihar leginkább a szegénynegyedeket sújtotta, fákat döntött ki és számos helyen áramszünetet okozott. Fennakadások voltak a tömegközlekedésben is. 

A meteorológiai szolgálat fővárosi központja szerint hétfő éjfél és kedd reggel hét óra között 155 milliméter csapadék zúdult Buenos Airesre, ami történelmi rekordnak számít. 



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése