2013. július 27., szombat

62 millióba került a vihar

Helyreállították a tavaly júliusi, jégesővel kísért viharban megrongálódott lakóépületeket Abádszalókon, ehhez a kormány döntése alapján 60 millió forint támogatást kapott a település. 




Kovács Mihály polgármester elmondta: minden érintett lakóháznál a tulajdonos jelenlétében állapították meg a kár mértékét. A felbecsült kárból levonták a biztosító által megtérített összeget és a károsultnak juttatott esetleges adományokat. 

Az önkormányzat illetékes bizottságának javaslata alapján két ütemben 522 lakás tulajdonosa kapott összesen 61,2 millió forintnyi támogatást.

Ebből a keretből nem kaphattak támogatást a megrongálódott melléképületek, üzletek, üdülők tulajdonosai, valamint gépkocsit, üvegházat és növényzetet érő károk felszámolását sem segíthették.

 
Abádszalókon 2012. július 9-én a 20 percig tartó, orkánerejű széllel kísért esőben lehulló diónyi jégdarabok ingatlanok százait és gépkocsikat rongáltak meg. Az épületek többségének a teteje sérült meg, főleg a palával borítottak, és gyakorlatilag az összes kultúrnövény kipusztult. 



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése