2013. július 26., péntek

Heves zivatarok okoztak károkat péntekre virradóra Franciaországban

Péntek éjszaka, és reggel heves zivatarok vonultak végig Franciaország nyugati, és északi részein, melyeket többfelé kísérte felhőszakadás, jégeső, és viharos szél.

Éjszakai jégvihar "termése" Orléans-ból. (Forrás: larep.fr)

Orléans-ban tojásnyi jégeső hullott éjszaka három óra körül, de Fleury-les-Aubrais, valamint Chécy-t sem kímélte a jég. Olyan erővel csapódtak le a jégdarabok, hogy szétlyuggatták még a házak csatornáit is.

Reims környékén az özönvízszerű esőzés okozott problémát hajnalban. A változatos vidéken a hegyoldalról hömpölygött lefele a víz, mely faágakkal, kövekkel és egyéb hordalékkal árasztotta el az utakat, valamint néhány házba is betört. Reims és Epernay vasútvonalat is ideiglenesen le kellett zárni, melynek idejére vonatpótló buszok szállították az utasokat.


Saint-Amand-sur-Fion-ban villámcsapás következtében tűz ütött ki egy gazdasági épületben, melyhez nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók. A pajtában 80 szarvasmarha, és 15 tonnányi takarmány volt, mely teljesen leégett, viszont a jószágokat sikerült kimenekíteni. Ludes-nál egy transzformátorállomásba csapott bele a villám, mely a környéken áramkimaradásokhoz vezetett. Viels-Maisons pedig faházat ért villámcsapás, mely részben leégett.


Zivatarok végül a reggeli órákban hagyták el az országot Belgium felé.



Forrás: champagne-ardenne.france3.fr / lunion.presse.fr / larep.fr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése