2013. augusztus 27., kedd

Halálos áldozatokat követelt Fernand Mexikóban

Sártengert, földcsuszamlást okozott Mexikóban a Fernand trópusi vihar, az eddigi adatok szerint tizenhárman meghaltak, több száz embert ki kellett telepíteni. 



Legkevesebb 13 emberéletet követelt Mexikóban a Fernand trópusi vihar, amely heves esőzést, földcsuszamlásokat és áradásokat okozott.

Kilencen Yecutla, hárman a tengerparti Tuxpan városában haltak meg, egy ember pedig Atzalan városában vesztette életét Veracruz állam kormányzója, Javier Duarte szerint. A vihar Veracruz szövetségi államot sújtotta leginkább, a sártenger házakat sodort el – jelentette az El Universal című napilap. A földcsuszamlások legkevesebb tíz települést vágtak el a külvilágtól, több mint négyszázan kényszerültek otthonaik elhagyására. Az állam területén a háztartások mintegy 40 százaléka maradt áram nélkül.

A Fernand nevű trópusi vihar hétfő reggel érte el Mexikót – Veracruz mellett Puebla és Hidalgo államokat –, azóta azonban sokat veszített erejéből. Veracruzban a gyerekek védelmében az egész állam területén zárva maradtak az iskolák hétfőn. 



Forrás: MTI 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése