2014. január 31., péntek

Sok a balaeset az ónos eső miatt

Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több nyugati járásra ónos esőre. A tegnap óta tartó időszakos ónos esőnek köszönhetően lelassult a közlekedés a Dunántúlon, több helyen is balesetek történtek.



Személyautók, tehergépkocsik és autóbuszok csúsztak árokba Fejér megye több pontján az ónos eső miatt jegessé vált utakon péntek reggel tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.  

Farkas-Bozsik Gábor közölte: Pusztaszabolcs közelében, az M6-os autópálya felhajtójánál egy személyautó árakba csúszott, egy autóbusz pedig keresztbefordult az úton. A mentés közben is több autó árokba csúszott. A Pusztaszabolcs felől érkezőket visszafordítják.

Mezőfalván, a József Attila utcában egy kamion megcsúszott, egy autóbusz keresztbe állt az úton, a Fehérvári utcában pedig pótkocsis teherautó csúszott árokba, és a pótkocsi elzárja az utat. A Szabadegyházáról a 62-es út irányába tartó útszakaszon felborult egy kisteherautó.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a közútkezelő huszonnyolc géppel éjfél óta végzi a síkosságmentesítést.

Közölték azt is, hogy az Alba Volán Zrt. autóbusz járatai Székesfehérvár és Dunaújváros között előreláthatólag 10 óráig nem közlekednek.


Buszok, kamionok akadtak el a csúszós, jeges úton péntek reggel Veszprém megyében - tájékoztatta a katasztrófavédelem és a rendőrség az MTI-t. 

Somlai Lajos, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság ügyeletese elmondta: a 710-es balatoni elkerülő úton Balatonfőkajár közelében egy busz és egy sószóró borult árokba, Szápáron, Balatonfüreden és Csajágon busz akadt el, de senki nem sérült meg.

Mikó Attila, a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletese az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Balatonalmádiban kerítésnek csúszott egy busz három utassal, ott sem sérült meg senki. Csajágon pedig több kamion akadt el a csúszós úton. Hozzátette: útlezárások a balesetek miatt nincsenek a megyében.
 



Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése