2014. január 25., szombat

Nincs hótól elzárt település az országban

Nincs elzárt település, és minden út járható az országban - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombat hajnalban az MTI-vel.



Közleményük szerint a főutak a szórás és a takarítás hatására latyakosak, hókásásak, Dunaújvárosnál, Bács-Kiskun megye nyugati részén, Békés megyében, továbbá Tiszafüred és Polgár térségében pedig havasak. Az autópályák általában vizesek, nedvesek, az M3-as gödöllői és káli szakasza száraz. Az M7-es autópálya eszteregnyei szakasza hókásás, a fonyódi szakasza latyakos. Az M35-ös autópálya hajdúböszörményi szakasza havas. A mellékutak a Dunántúl nyugati és déli területén, a Dél-Alföldön és a Tiszántúl nagy részén havasak, hókásásak, nehezen járhatók.

Az éjszakai órákban a dél-Dunántúlon 5, Bács-Kiskun és Békés megyében 5-10, Solt közelében 12 centiméternyi friss hó hullott. Járhatatlan út vagy elzárt település nincs az országban. A hajnali órákra elállt a havazás a Dunántúl nyugati részén, jelenleg Tolna és Baranya megyében, az Alföld déli területén és a Tiszántúlon váltakozó intenzitással esik a hó.

Havazik Dunaújváros és Monor környékén, illetve Sátoraljaújhely közelében. Hószállingózást jeleztek Fertőszentmiklós, Tatabánya és Székesfehérvár közelében, a Jászságban és a keleti határszakaszon - olvasható az Útinform közleményében.


Zala, Somogy és Baranya megye nagy részén továbbra is másodfokú, Jász-Nagykun, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Tolna, Fejér, Somogy, Veszprém és Vas megye jelentős területén elsőfokú riasztás van érvényben a hófúvás miatt. Ezeken a területeken a következő órákban is hótorlaszokat emelhet a viharos szél.




Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése